Den 12 Juni tilldelades Dianor titeln årets företagare i Nora. Vi vill tacka Företagarna för denna fina utmärkelse samt Bergslagens Sparbank för checken på 10.000 kr.  Vi är oerhört stolta och glada för detta.

Och tack alla medarbetare och alla andra duktiga människor som har varit involverade i Dianor under dessa tre spännande och intensiva år.

Vi ser fram emot länsfinalen!

Motivering:

När ett större företag läggs ner på en liten ort kan det få stora konsekvenser för lokalsamhället. Arbetstillfällen försvinner och det är svårt att hitta ny sysselsättning på orten.

Årets Företagare i Nora såg istället möjligheterna att ha kvar arbetstillfällen och den unika kompetensen på orten.

När Sandvik lade ner sin verksamhet i Nora 2015 så såg ett gäng grabbar möjligheten att fortsätta produktionen och utveckla unika produkter av hög kvalitet. Med fingertoppskänsla för detta hantverk så fortsätter därför produktionen av högkvalitativa produkter i vår lilla stad.

Vid starten 2015 var det ett litet gäng på 7 personer som startade upp verksamheten i Nora. Sedan dess har fler medarbetare tillkommit, och med tanke på den ständigt ökade orderingången från stora kunder med höga kvalitetskrav så fortsätter företaget att expander, utvecklas och leverera produkter av toppkvalitet.

2017 omsatte företaget 12 mkr, har 10 anställda och hade en vinst på 850 tkr.

Varje år delar Företagarna ut priset Årets Företagare för att synliggöra företagare som, genom sitt engagemang och entreprenörskap, jobbar hårt för att driva och utveckla sin verksamhet och göra bättre affärer.